Põleng köögis: mida teha ja mida mitte?

11.10.2018
Põleng köögis: mida teha ja mida mitte?

Enamik põlengutest inimeste majapidamistes saavad alguse köögis  – kas sa ikka tead, kuidas tagada tuleohutus ning vältida tuleohtlikku käitumisviisi? 

Enamik köögist alguse saavatest tulekahjudest on seotud kas toidu järelevalveta jätmise, hooletuse või teadmatusega. Suure hävitusjõuga põlengut on aga alati kergem ennetada kui kustutada.

 
  • pane anumale kaas peale või kustuta leegid tulekustutiga, pidades silmas järgmist: esmalt vabasta selle voolik ja eemalda kaitsesplint, suuna voolikuots tulekolde suunas ja rakenda kustuti tööle;
  • oota kuni temperatuur anumas on piisavalt langenud ja leeke uuesti ei teki;
  • ära vala vett põlevale õlile – vesi tekitab leegilahvatuse ning põletushaavad on lihtsad tulema
  • muude vahendite puudumisel vala leekidele terve pakk söögisoodat.

 

Väiksemate tulekahjude kustutamiseks kasuta tulekustustus spreid

 

Loe pikemalt Postimehe Kodustiilist