Enamik köögist alguse saavatest tulekahjudest on seotud kas toidu järelevalveta jätmise, hooletuse või teadmatusega. Suure hävitusjõuga põlengut on aga alati kergem ennetada kui kustutada.
![Põleng köögis: mida teha ja mida mitte?](https://www.suitsuandur.ee/media/suitsuandur/.image/blog-article-medium/general/chef-cooker-cooking-8717.jpg)
Enamik põlengutest inimeste majapidamistes saavad alguse köögis – kas sa ikka tead, kuidas tagada tuleohutus ning vältida tuleohtlikku käitumisviisi?
- pane anumale kaas peale või kustuta leegid tulekustutiga, pidades silmas järgmist: esmalt vabasta selle voolik ja eemalda kaitsesplint, suuna voolikuots tulekolde suunas ja rakenda kustuti tööle;
- oota kuni temperatuur anumas on piisavalt langenud ja leeke uuesti ei teki;
- ära vala vett põlevale õlile – vesi tekitab leegilahvatuse ning põletushaavad on lihtsad tulema
- muude vahendite puudumisel vala leekidele terve pakk söögisoodat.
Väiksemate tulekahjude kustutamiseks kasuta tulekustutustekki